Ο άνθρωπος της σημερινής εποχής


Ο σημερινός άνθρωπος σήκωσε το κεφάλι του ψηλά, έστρεψε τα μάτια του προς τον Δημιουργό του και είπε την γνωστή φράση: « Ἀπόσταπ΄μοῦ ὁ Θεός, ὁδούς σου εἰδέναι οὐ βούλομαι ».
Δηλαδή ο άνθρωπος της σημερινής εποχής, αφού αναγνώρισε τον Θεό του, τον Δημιουργό του, τον Δομητή του αν θέλετε, στην συνέχεια τον απομάκρυνε και εύλογα χωρίς να το αντιλαμβάνεται κατέστρεψε ο ίδιος την σωματική αλλά και την ψυχική δομή του!
Δυστυχώς το ίδιο έκανε και για τις οδούς του Θεού, οπότε με την ίδια λογική, αφού αναγνώρισε ότι ο Θεός κατέχει τους δρόμους (τας οδούς), έχασε ο ίδιος την οδό του, τους δρόμους δηλαδή που πρέπει να βαδίζει στην ζωή και κατέστρεψε τον προορισμό του.
  Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Δυστυχία για τον άνθρωπο είναι λογικά αυτονόητη, αφού χωρίς τα από Θεού κριτήρια, δεν μπορεί να διακρίνει και να ξεχωρίσει το πραγματικά καλό από το πραγματικά κακό, το πραγματικά όμορφο από το πραγματικά άσχημο, το πραγματικά σωστό από το πραγματικά λάθος κλπ.
 Επίσης δεν ξέρει πως πρέπει να κινηθεί, τι λύση να δώσει στο κάθε ζήτημα που θα του φέρει η ζωή, τι δρόμο να βαδίσει, εφ΄ όσον απέκλεισε για τον εαυτό του τους δρόμους του Θεού.
 Ο άνθρωπος της σημερινής εποχής έχει αποδομηθεί, αμφιβάλει ακόμη και για αυτό το φύλο του και ζει ο δύστυχος χωρίς προορισμό.
Άλλοι αρχίζουν να σκέπτονται γι΄ αυτόν, κι όπως τον έμαθαν, εκείνος τα βρίσκει όλα έτοιμα.
 Μία είναι η αλήθεια: Οι κατά Θεόν αξίες δεν χάνονται, δομούν τον άνθρωπο, όταν τις αποδέχεται, σε προσωπικότητα και οι δρόμοι του Θεού του χαρίζουν προορισμό στην ζωή και τον οδηγούν στην Σωτηρία. 
 Αν αυτές δεν υπάρχουν, καταργείται η από κοινού αποδοχή των αξιών και η ζωή μετατρέπεται σε ένα πύργο Βαβέλ, όπου ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλο και άρα δεν μπορεί να τον κατανοήσει ή να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί του ή να τον βοηθήσει. 
 Καταργούνται όλες οι κοινωνικές αρετές όπως, ο σεβασμός, η αμοιβαία εκτίμηση η υπομονή κλπ. Και βέβαια, δεν είναι δυνατόν να μιλήσει κανείς για αγάπη, αγνό έρωτα, δόσιμο ψυχής, θυσία κλπ.  
 Η Ανθρωπότητα διανύει καμπή, όμως ο Δημιουργός της προνόησε το ιατρείο του ανθρώπου, την αγία Του εκκλησία. Πρόκειται για ένα χώρο όχι μόνο αναδόμησης, αλλά θεραπείας και τιμής για τον οιονδήποτε άνθρωπο.
Μάλιστα εκεί το ακριβότερο από όλα, δηλαδή τα νοσήλια είναι ήδη εξοφλημένα.
Απαιτείται επειγόντως αλλαγή και αναγέννηση. Προσωπικά πιστεύω στα καλύτερα και εύχομαι την Μετάνοια.


Διαβάτης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις