ΓΙΑ ΤΟ 1821 Ο ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ :

 Το 1821 ήταν ένα θαύμα διότι έγινε για "ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και διότι οδήγησε ένα πιστό λαό στην Αιωνιότητα!

Το θαύμα αυτό πάντοτε θα συνεορτάζεται με το θαύμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα σχετικό κείμενο του π. Κωνσταντίνου Χατζηαγγελίδη.

                                         ...........................................................


Μετά λύπης....

Σεβαστή και αγαπητή και Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας...

Ακούγοντας τον προσκλητήριο λόγο σας, διαπιστώνω την έλλειψη παλμού, και την ελλειπή ενημέρωση των προσκεκλημένων, για την αιτία της έναρξης της Επανάστασης του 1821.

Η επανάσταση δεν έγινε για κοινωνικούς και πολιτειακούς λόγους... Έγινε για ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Οι Έλληνες, υπήρξαν, ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στη  διακήρυξη του στις 24/2/1821.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είπε, ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ  ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Παραλείφθηκε η αναφορά στον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, τη Μπουμπουλίνα και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Κοραή.

Κρίμα... Ο  Κοραής ήταν πολέμιος της Ρωμιοσύνης.... αναφερόταν κατά του κλήρου, των μοναχών, είχε προτείνει την κατάργηση του μοναχισμού, της αγαμίας των Επισκόπων και της νηστείας... δηλαδή, προσπαθούσε να καταργήσει την Ορθοδοξία και να την αντικαταστήσει με τον προτεσταντισμό.... υποτίμησε το Βυζάντιο, λέγοντας: είμαστε παιδιά του παππού μας και όχι του πατέρα μας, του Ρώμης της Αυτοκρατορίας της Νέας Ρώμης.... Ακούτε Νεοέλληνες;.... καταργούσε τη χιλιόχρονη Ρωμαίϊκη περίοδο και το θεσμό του Πατριάρχη μας....

Αυτά  ακούσαμε εμμέσως  σήμερα... Δεν θέλουμε τους οπλαρχηγούς, γιατί είχαν Χριστό...

Ο Θεός να μας λυπηθεί.
Εμείς όμως γνωρίζουμε την ιστορία και θα την πούμε όπως είναι γραμμένη: με Αίμα, αντίδωρο, αγιασμό, λιβάνι και Θεία Κοινωνία.

Ζήτω η Ελλάς!
Ζήτω το Έθνος!

π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις